Du er her

Forsikringsvejret - en ny vejrtjeneste til danskerne

Forsikringsvejret - en ny vejrtjeneste til danskerne
Teksten er taget direkte fra hjemmesiden - Forsikring og pension (Ekstern link åbner nyt vindue).

Forsikringsbranchen har udviklet en vejrtjeneste, der gør det muligt for enhver over nettet at tjekke, hvor hårdt vejret har været i deres lokalområde. På det nye vejr-site, der går i luften 4. maj under navnet Forsikringsvejret.dk, kan alle for første gang se, hvor meget det har regnet eller blæst, og hvor lynet har slået ned. Samarbejde er indledt med bl.a. Danmarks Radio.

Når det hårde vejr rammer hele eller dele af Danmark i form af skybrud, storm og lynnedslag, kan enhver nu holde sig ajour time for time og med én kvadratkilometers nøjagtighed, med hvor og hvordan uvejret har hærget. Alle informationer leveres af DMI med en hidtil uset præcision og hurtighed, der gør brugeren i stand til at aflæse vejret time for time inden for blot én kvadratkilometer. Det er bare at zoome ind med musen på kortet, der er udviklet af Cowi.

Sitet byder desuden som noget helt nyt på en 2-døgns vejrudsigt med mulighed for pr. sms over mobiltelefonen at blive advaret om hårdt vejr på en hvilken som helst adresse, så fx husejeren, håndværkeren eller landmanden kan nå at træffe de nødvendige forholdsregler. På Forsikringsvejret.dk får man de nødvendige råd til, hvordan man forebygger skader på sit hus som følge af skybrud og storm. Hele tjenesten er gratis at bruge.

Forsikringsvejret er i luften
• Siden er udviklet og finansieret af Forsikring & Pension.
• DMI leverer alle vejrdata og har ansvaret for kvalitet og validering af alle data.
• COWI leverer Danmarkskortet og den bagvedliggende tekniske platform.
• TDC leverer server-kapacitet og sørger dermed for maksimal driftsikkerhed.

Læs mere på dette link til Forsikringsvejret (Ekstern link åbner nyt vindue).